Je bent hier:

Over ons!

Over Stichting Click Jongeren

Stichting Click Jongeren is opgericht door zes MBO studenten van het ROC Mondriaan. Zij kregen een schoolopdracht op het gebied van jongerenwerk.

De opdracht was om een verbetervoorstel te schrijven. Dit voorstel beviel zo goed dat de ideeën zijn blijven hangen. Het idee leidde tot een project voor jongeren, vervolgens groeide het project uit tot een stichting.

Stichting Click Jongeren is momenteel werkzaam op het ROC Mondriaan in Den Haag. Doordat onze jongerenwerkers samen met de studenten voor een positief leerklimaat zorgen, hopen we op deze manier het verzuim te kunnen reduceren.

Sinds september 2018 is Click gevestigd in het centrum van Den Haag (Hartogstraat 11). Op dit punt (de Click Corner) hopen we zoveel mogelijk jongeren te kunnen begeleiden naar school of werk. Ook helpen wij de jongeren met allerlei hulpvragen op verschillende leefgebieden, die de weg naar een baan of opleiding belemmeren. Click wordt geleid door jongeren en richt zich op jongeren.

Ben je een jongere die wel wat hulp kan gebruiken of ziet u eventueel een samenwerking met Click zitten? Neem gerust contact met ons op of meld je aan!

Samenwerken

Samen staan we sterk!

Een positief toekomstbeeld creëren voor de jongeren om volledig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten, maatschappelijk werkers, docenten, jongerenwerkers en alle anderen die zich inzetten voor jongeren hebben allemaal dit zelfde doel voor ogen.

Scholing en werk maken hier essentieel deel van uit en wanneer we onze krachten bundelen kunnen we jongeren nog beter van dienst zijn.

Neem contact met ons op om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken!

Feiten

die liegen er niet om…
Op de docenten tevredenheidsonderzoek scoren we een 7,6
Op de studententevredenheidsonderzoek scoren we een 8,5
66% van de studenten geeft aan naar school te gaan om een diploma te behalen
52% van de studenten geeft aan niet naar school te gaan wegens schoolgerelateerde redenen
0
Al meer dan 100 stagiaires begeleidt naar een diploma
0
Dit schooljaar hebben we meer dan 1500 jongeren tot ons bereik
0
4 steden zijn inmiddels al bekend met de werkzaamheden van Click Jongeren

Maak kennis met ons team!

Click in beeld

Het bestuur

Wij zijn het bestuur van Click Jongeren. Wij houden ons bezig met het besturen van de stichting, wat dit inhoudt is dat wij structureel vergaderen over verschillende zaken die spelen bij Click Jongeren zoals financiële zaken, personeel en organisatie, relaties met externe organisaties en het monitoren van de voortgang op de locaties.

 

Marlies Vulto is de voorzitter van het bestuur. Ze stelt zich aan jullie voor.

“Mijn naam is Marlies Vulto. Ik woon in Den Haag en ik ben moeder van drie volwassen zoons. Ik heb vele jaren ervaring als projectleider van heel veel verschillende projecten. Die heb ik uitgevoerd voor de overheid. De afgelopen 15 jaar werk ik in managementfuncties voor de gemeente Den Haag. Sinds kort ben ik in de gelegenheid om korter te werken en nu heb ik meer tijd voor vrijwilligerswerk! Ik vind het een grote uitdaging om voorzitter van het bestuur van Click Jongeren te zijn. Wat een mooie organisatie, ontstaan vanuit de eigen ervaring! Er is de afgelopen 10 jaar iets heel moois neergezet en ik ga mijn best doen om al dit voort te zetten”.

Achtergrond

Met deze verschillende achtergronden kijkt het bestuur vanuit verschillende perspectieven naar onderwerpen en uitdagingen waar de stichting mee te maken heeft. Hierbij vullen de bestuursleden elkaar ook goed aan.

Als bestuursleden hebben wij allemaal een andere achtergrond. Zo werkt Astrid als procesmanager windenergie bij de provincie Zuid-Holland en is Rudy van Beek een Alumnus van het ROC Mondriaan en studeert nu Integrale Veiligheidskunde op de Haagse Hogeschool. Sinds 2021 zijn er twee nieuwe leden aan het bestuur toegevoegd: Marlies Vulto en Charina Ori. 

De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Aan hen kunnen wel vergoedingen voor in de uitoefening van hun functie gemaakte onkosten worden uitgekeerd.

 Mocht je vragen hebben voor het bestuur dan kan je een mail sturen naar info@clickjongeren.nl

Post kan gericht worden aan:

Stichting Click Jongeren
T.a.v. het bestuur
Hartogstraat 11
2514 EP Den Haag