Je bent hier:

Over ons!

Over Stichting Click Jongeren

Stichting Click Jongeren is opgericht door zes MBO studenten van het ROC Mondriaan. Zij kregen een schoolopdracht op het gebied van jongerenwerk. Na het schrijven van een verbetervoorstel voor de wijk Schilderswijk zagen velen potentie in het plan. En in 2012 werd Stichting Click Jongeren opgericht!

Click Jongeren is een stichting die al 10 jaar met jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar werkt. Op scholen, in de Click Corner in het centrum van Den Haag, op straat en rijdend met de Rijdende Click Corner (een tuktuk) door de wijken. Kenmerkend aan Click Jongeren is dat wij altijd buiten de kaders durven te denken en met de jongeren langs de wateren van bureaucratie varen. Lukt het niet bij de een, dan gaan we naar de ander. We laten de jongeren niet los tot we stappen hebben gemaakt. Click Jongeren wordt op MBO scholen al meer dan 8 jaar ingezet om verzuim te reduceren en daarmee preventief in te gaan op VSV. Dit doet Click door 5 dagen per week op de scholen aanwezig te zijn en de jongere altijd centraal te stellen. De jongeren worden gebeld, gecoacht en er worden huisbezoeken gedaan. Alles om de jongere te voorzien van de hulp die hij of zij nodig heeft op dat moment. 

Naast de scholen is Click altijd outreachend aan het werk. Er zijn veel jongeren die we niet treffen op scholen of in buurthuizen. Dan gaan we naar de jongeren toe met onze tuktuk! We rijden de wijken door en wanneer de jongeren onze (iet wat gekke) tuktuk zien, komen ze gelijk met 100 vragen op ons af. En hoppa! Het ijs is gebroken. Click gelooft in het opbouwen van een vertrouwensband om zo ECHT in gesprek te kunnen gaan met jongeren. Click Jongeren is een kleine, onafhankelijke stichting, met als voordeel dat we geen onderdeel zijn van de grotere organisaties, die mogelijk al eerder het vertrouwen van de jongeren geschaad hebben. Afgelopen 3 jaar is Click Jongeren al vaak ingezet door de gemeente Den Haag in lastige tijden. Denk bijvoorbeeld bij het ingaan van de avondklok, het vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw, maar ook tijdens de rellen die uitbraken tijdens de Coronalockdowns.

Ben je een jongere die wel wat hulp kan gebruiken of ziet u eventueel een samenwerking met Click zitten? Neem gerust contact met ons op of meld je aan!

Samenwerken

Samen staan we sterk!

Een positief toekomstbeeld creëren voor de jongeren om volledig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten, maatschappelijk werkers, docenten, jongerenwerkers en alle anderen die zich inzetten voor jongeren hebben allemaal dit zelfde doel voor ogen.

Scholing en werk maken hier essentieel deel van uit en wanneer we onze krachten bundelen kunnen we jongeren nog beter van dienst zijn.

Neem contact met ons op om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken!

Feiten

die liegen er niet om…
Op de docenten tevredenheidsonderzoek scoren we een 7,6
Op de studententevredenheidsonderzoek scoren we een 8,5
66% van de studenten geeft aan naar school te gaan om een diploma te behalen
52% van de studenten geeft aan niet naar school te gaan wegens schoolgerelateerde redenen
0
Al meer dan 100 stagiaires begeleidt naar een diploma
0
Dit schooljaar hebben we meer dan 1500 jongeren tot ons bereik
0
4 steden zijn inmiddels al bekend met de werkzaamheden van Click Jongeren

Maak kennis met ons team!

Click in beeld

Het bestuur

Wij zijn het bestuur van Click Jongeren. Wij houden ons bezig met het besturen van de stichting, wat dit inhoudt is dat wij structureel vergaderen over verschillende zaken die spelen bij Click Jongeren zoals financiële zaken, personeel en organisatie, relaties met externe organisaties en het monitoren van de voortgang op de locaties.

Marlies Vulto is de voorzitter van het bestuur. Ze stelt zich aan jullie voor.

“Mijn naam is Marlies Vulto. Ik woon in Den Haag en ik ben moeder van drie volwassen zoons. Ik heb vele jaren ervaring als projectleider van heel veel verschillende projecten. Die heb ik uitgevoerd voor de overheid. De afgelopen 15 jaar werk ik in managementfuncties voor de gemeente Den Haag. Sinds kort ben ik in de gelegenheid om korter te werken en nu heb ik meer tijd voor vrijwilligerswerk! Ik vind het een grote uitdaging om voorzitter van het bestuur van Click Jongeren te zijn. Wat een mooie organisatie, ontstaan vanuit de eigen ervaring! Er is de afgelopen 10 jaar iets heel moois neergezet en ik ga mijn best doen om al dit voort te zetten”.

Achtergrond

Met deze verschillende achtergronden kijkt het bestuur vanuit verschillende perspectieven naar onderwerpen en uitdagingen waar de stichting mee te maken heeft. Hierbij vullen de bestuursleden elkaar ook goed aan.

Als bestuursleden hebben wij allemaal een andere achtergrond. Zo werkt Astrid als procesmanager windenergie bij de provincie Zuid-Holland en is Rudy van Beek een Alumnus van het ROC Mondriaan en studeert nu Integrale Veiligheidskunde op de Haagse Hogeschool. Marlies Vulto is de voorzitster van ons bestuur, Jordy Plantagie de penningmeester en Charina Ori is algemeen bestuurslid. 

De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Aan hen kunnen wel vergoedingen voor in de uitoefening van hun functie gemaakte onkosten worden uitgekeerd.

 Mocht je vragen hebben voor het bestuur dan kan je een mail sturen naar info@clickjongeren.nl

Post kan gericht worden aan:

Stichting Click Jongeren
T.a.v. het bestuur
Hartogstraat 11
2514 EP Den Haag